H&L Nieuws

25
februari
2020

“Ik ben er voor de anderen”

Artikel in Ondernemen 2/2020 ETION

Wie een wetenschappelijke lezing over leiderschap wil, moet niet bij Walter Vandeperre zijn. De CEO - lees Chief Entertainment Officer - van H&L Services is nochtans een geboren leider. Maar hij houdt het graag eenvoudig en efficiënt. Het gaat om respect en vertrouwen binnen een goed afgelijnd kader.

13
januari
2020

2019 : H&L Services begint DE referentie in zijn vak te worden

Na een zeer slopend 4de kwartaal 2018 was er nood aan een adempauze, maar dat die zou gepaard gaan met nog een enorme omzetgroei was niet te voorspellen. En toch was het zo.


Uiteraard had dit te maken met de nieuwe trafieken (Belgomilk en Distrilog) die we in 2018 waren opgestart en zich doorzetten in het nieuwe jaar. In januari verbaasden we iedereen met maar liefst 65% meer omzet tegenover januari 2018 en dit zonder al teveel kleerscheuren. Het 1ste kwartaal werd dan ook afgesloten met een omzetgroei van meer dan 30%, waardoor we onze start zeker niet gemist hadden.

Het 2de en 3de kwartaal was niet echt spectaculair, waarbij we wel boven het niveau van 2018 bleven. We hadden dus tijd om overal de puntjes op de i te zetten met bijkomende aanwervingen.

Waar we toch wat vreesden voor een terugval in het 4de kwartaal tov 2018 was dit niet zo (dankzij de nieuwkomer Colruyt). Meer nog we presteerden zelfs in het 4de kwartaal beter dan het jaar voorheen en mochten we het jaar afsluiten met een mooie 15% groei. Dit vertaalde zich uiteraard ook naar tewerkstelling en eind 2019 stond de teller op 49 FTE.

Met het oog op de toekomst is er in 2019 ook werk gemaakt om de continuïteit te verzekeren. Wat uitmondde in het aantrekken van twee nieuwe aandeelhouders, Patrick en Wolf tekenden op 13/12/2019  het aandelenregister en werden zo volwaardig partner in het verhaal.

29
april
2019

Bekijk hier de nieuwe bedrijfsfilm van H&L Services

 Walter stelt met heel veel enthousiasme z’n mensen en hun job voor: ‘Als ik zie dat mijn mensen content zijn, geeft me dat enorm veel voldoening’.

15
april
2019

CEO Walter Vandeperre mag met pensioen, maar …

CEO Walter Vandeperre kwam onlangs per toeval zijn pensioendatum te weten. Dat bleek 1 april 2019 te zijn. "Wat nu? Moet ik stoppen met werken?", vroeg hij zich af. Gelukkig niet dus. Maar wel een ideaal moment voor HLN om de onorthodoxe werkwijze van Walter in de kijker te zetten.

11
maart
2019

Walter Vandeperre te gast bij Blind Date Bizz op ATV

Walter Vandeperre van H&L, Haven & Logistiek, en Mieke Frijters, sterke vrouw achter infrastructuurbedrijf ATF Wegenbouw, zetten zich aan de tafel van Blind Date Bizz. Aan de hand van open vragen leren de twee bedrijfsleiders elkaar beter kennen.

Bekijk hier de volledige uitzending.

10
maart
2019

2018 : The big bang met 35% omzetstijging!

Een jaar waar de maand januari (-5%) niets liet verwachten van wat ging komen (Wolf viel ineens een paar maanden uit) sloten we het 1ste kwartaal nog af met een stijging van een kleine 10%, dit dank zij de opstart bij Belgomilk in Kallo. Op het eind van ’t jaar zal blijken dat deze nieuwe binnenkomer ineens naar de top 5 gaat. 

Tijdens het 2de kwartaal kwam alles goed op gang, in juni zijn we beginnen werken voor Essers in Harelbeke en mochten we een stijging van een kleine 30% noteren. Met deze stijging werd de nood aan meer ondersteuning weer duidelijk en zijn we op zoek gegaan naar versterking .

Tijdens de verschrikkelijk warme zomer kwam daar nog een schepje bovenop en waren we maar al te blij dat we de nodige versterking hebben gevonden in Dany Van Beylen die in september de club is komen vervoegen. Zijn opdracht is de operaties in de Kempen onder zijn vleugels te nemen. 

Intussen hadden we al meer dan 10 mensen bij aangeworven. Niets te vroeg zal in het 4de kwartaal blijken. Dany heeft geen tijd gekregen om in te werken, het ging van meer naar veel meer, en daar bovenop vertrok Walter met de anciens en sterkhouders dan nog eens op uitstap. 

Distrilog kwam eind oktober ons klantenbestand uitbreiden zodat we over het ganse 4de kwartaal meer dan 50% omzet verhoging realiseerden. In de maand december waren er dagen dat we met meer dan 70 man de baan op waren.

Op het einde van ’t jaar tellen we 20 man meer op de payroll. De omzet in vergelijking met 2017 was over de totaliteit met 35% gestegen. Gezweet hebben de mannen, alle respect want ze hebben de rit uitgereden zonder kleerscheuren. 

Bedrijfsfilmpje Bedrijfsfilmpje

Een kennismaking met het 'vorige leven' van Walter Vandeperre

download icon